Formulemanager Taphuys

Als formulemanager ben je het visitekaartjevan onze horecaformule Taphuys; het mooiste Grand Café in Tilburg en Arnhem en een locatie in Utrecht op komst. Uniek in onze zaken zijn de bierwanden en wijnkasten waar onze gasten zelf hun drankjes kunnen tappen. De formulemanager is primair verantwoordelijk voor formule ontwikkeling, service & kwaliteit op de vloer en omzetgroei op de locaties.

 

De Functie

Momenteel zijn er 2 vestigingen van Taphuys en wordt de derde locatie later dit jaar geopend. Deze vestigingen bezoek je dagelijks om samen met de bedrijfsleider het niveau van service en kwaliteit naar een hoger niveau te brengen. Je ziet en onderzoekt de (lokale) kansen in de markt en zet deze om in winstgevende activiteiten. Hierbij kun je denken aan het bedenken, opzetten en uitwerken van evenementen. Je bewaakt de uitstraling van de locaties binnen de regels van de formule en voert desgewenst veranderingen door. Je speelt adequaat in op marktontwikkelingen en je vertaalt deze naar ontwikkelingen in de formule. Je hebt een duidelijke visie op wat je gaat veranderen en hoe je dat gaat doen en levert pro-actief input voor product- en procesverbeteringen. Je zet Taphuys intern en extern sterk op de kaart en je zorgt voor groei van omzet en aantal vestigingen.

Je maakt onderdeel uit van het managementteam Mimosa. Met tien Ribsfactory’s, twee Taphuyzen en meer dan driehonderd collega’s is Mimosa inmiddels uitgegroeid tot een ambitieuze horecaspeler van formaat. De komende jaren gaan we met beide formules verder uitbreiden.

Samen met je collega’s van Marketing, Operations en andere vakspecialisten zorg je dat alle vestigingen actief kunnen bijdragen aan het verder versterken van het formule imago en de ontwikkeling van het marktaandeel.

Wie past het best op deze functie:

 • Jij bent een krachtige leidinggevende en op zoek naar de horecajob waar je al je creativiteit, kennis en ervaring kan inzetten.
 • Je bent een aantoonbaar ervaren en succesvol commercieel- en horecamanager, met in ieder geval relevante ervaring binnen horeca en formulemanagement. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in een, bij voorkeur vergelijkbare (hospitality)formulemanagement functie.
 • Als leidinggevende ben je een echte peoplemanager, die mensen op een coachende manier tot de beste prestaties weet te inspireren. Je bent gedreven om het beste uit de organisatie te halen. Je bent iemand die input, creativiteit en expertise meebrengt om het concept en het gevoerde beleid van Taphuys verder vorm te geven.Natuurlijk heb je een grote voorliefde voor horeca en staan gastvrijheid en service bij jou hoog in het vaandel.
 • Voor jou kennen horecaformules geen geheimen en je weet precies aan welke knoppen je moet draaien om veranderingen succesvol door te voeren.
 • Je schroomt niet om zelf ook de handen uit de mouwen te steken op de werkvloer en het goede voorbeeld te geven. Op tijdelijke basis kan je de honneurs waarnemen bij afwezigheid van de bedrijfsleider of als de situatie daar om vraagt.
 • Je kan bedrijfseconomische informatie analyseren en daarop je strategie aanpassen.
 • Je realiseert je zeer goed dat in een snel veranderende markt het tijdig en effectief realiseren van ontwikkelingen en veranderingen de enige manier is om de consument te blijven aanspreken. Je durft ondernemerschap te tonen en initiatieven te nemen, zodat je marktaandeel verwerft en resultaten realiseert.
 • Je bent conceptueel sterk en creatief, je hebt drive en doorzettingsvermogen. Je schakelt moeiteloos van strategisch naar tactisch en operationeel niveau en bent in staat op alle niveaus passend te communiceren.
 • Je hebt goede conceptuele en analytische vaardigheden. Je staat stevig in je schoenen, wint makkelijk vertrouwen en enthousiasmeert op natuurlijke wijze.
 • We gaan er van uit dat je deze professionele en persoonlijke kwaliteiten combineert met een HBO- werk- en denkniveau.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken.
 • Je bent woonachtig in Noord-Brabant of het midden van het land

 

Wij bieden

Een zelfstandige functie waarin je veranderingen waar kunt maken en onderdeel uitmaakt van het Mimosa team; een stabiel, gezond bedrijf met korte lijnen. De kans om mee te denken met de organisatie, grotendeels zelfstandig zaken mag implementeren en de mogelijkheid om op korte termijn successen te boeken. Je komt te werken binnen een dynamische, gezellige branche met loyale collega’s en wordt voor jouw inzet beloond middels een goed arbeidsvoorwaardenpakket;

 • Startsalaris tussen €3500 – €4000 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis & ervaring
 • Een leaseauto tot je beschikking
 • Een laptop van de zaak + onkostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen op jaarbasis
 • Deelname aan pensioenregeling

Herken jij jezelf in bovenstaande tekst en de functie-eisen en heb jij zin in een nieuwe uitdaging binnen een gezond en groeiende organisatie? Solliciteer dan direct. Wij ontvangen graag jouw cv en horen graag waarom jij vindt dat jij de perfecte kandidaat voor deze job bent. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze HR manager Els Laurey 06-18194817.

els@mimosabv.nl