Menu Close

Bier en Vertier #2

Bier en Vertier #2 | Uiltje craft Beer, kijkersvragen & onzin

Voor wie het allemaal niet meer weet; het is vrijdag! Weekend dus. Tijd voor een nieuwe bier & vertier! Deze week vertellen we je meer over Uiltje Craft Beer, natuurlijk met een mooie winactie en culinaire tips! We geven antwoord op de vragen die jullie ingestuurd hebben en hebben weer wat onzinnig beeldmateriaal! Heb je vragen voor volgende week? Stuur ze vooral in via het formulier op deze pagina.

Brouwerij van de week + Giveaway | Uiltje Craft Beer

uiltje brewing

Deze week blijven we in eigen land, in Haarlem om precies te zijn. Daar vinden we de brouwerij en bar van Uiltje Craft Beer en Uiltje X Moyee Espresso Donut & Beer shop. De missie luidt; “To brew f*cking great beer!” en dat maken ze meer dan waar! Zo wonnen ze in 2019 verschillende prijzen bij de Dutch Beer Challenge en pakten ze ook dit jaar weer 2x goud en 1x brons.

Verder vallen de creatieve namen en bijbehorende comic book stijl designs op. Een paar voorbeelden; Dikke lul 3 bier!, Dr. Raptor, Piewee the pinapple weizen, FF lekker met je bek in het zonnetje, Owl you need is love en Peacock on acid. Kortom, lekkere Nederlandse kwaliteitsbieren vol creativiteit!

Onze leveranciers zijn natuurlijk erg belangrijk, zij zorgen tenslotte voor de variatie op onze tapwanden. Ook zij krijgen zonder de inkomsten van de horeca flinke klappen, maar geen zorgen! Nu je niet kunt tappen bij ’t Taphuys kun je al dat lekkers natuurlijk nog wel voor thuis bestellen! De bieren van Uiltje Craft Beer bestel je hier!

Het verhaal achter Uiltje

Uiltje werd in 2012 opgericht, geen middeleeuwse legende dus deze keer. Wel een mooi, kort verhaal. Het is inmiddels 2020, en als enorm internationaal land doen we dingen graag in het Engels. Daarnaast waren we te lui om het te vertalen. Dus “without further ado”; het verhaal van Uiltje, rechtstreeks van Facebook geplukt!

Our mission is pretty much monomaniacal: to brew f*cking good beer. We call it craft-y beer because the owl’s got a sharp, uncompromised tongue and a penchant for mischief. On a typical day we toy with the familiar – unfiltered lager, silky heffeweizen and puckery American IPA, anyone? – but at night we explore the crafty beer extremes from our medieval watering hole Haarlem (That’s Haarlem with two ‘a’s, the Dutch one, and the namesake of New York’s single-‘a’ed Harlem).

Really truly, our idea of fun is abusing the rauchbeer-Scotch ale-sour beer-oak-aged Imperial Stout-Barley wine clichés. The first rule of owl school: when using hops think in wheelbarrows and not buckets.

So enjoy us, drink us and by all means hop fans abuse us right back – ideally via our social media channels where we announce our very active new creations.

Giveaway time!

Je vrienden van Uiltje stellen niet 1, niet 2 maar 3 pakketten beschikbaar om weg te geven. We doen er dus 1 per Taphuys vestiging. In het pakket vind je uiteraard bier en wat leuke goodies! Hoe doe je mee? Iets met uilen! Reageer op onze socials of plaats zelf wat met #bierenvertier en tag ons. Teken een uil, fotografeer een uil, knip en plak een uil, doe een uil na, vertel een verhaal over een uil, stop je kinderen, broertje zusje in een vogelkooi… you get the point! We kiezen bij iedere vestiging de leukste uit en de overall winnaar krijgt naast het gewone pakket ook nog de Craft Beer Survival kit! Aan de slag!

Voor de thuyschefs, lekker bij;

In het pakket uit de giveaway vind je 4 bieren, en dus heeft chef Ronald 4 bijpassende gerechten voor je, voornamelijk gerechten van onze kaart. Met een beetje fantasie maak je er zelfs een 4-gangen menu met 2 desserts van!

Dr.Raptor (Imperial IPA, 9,2%)
Zacht gegaarde buikspek met mango, rode peper, hoisin, bosui, friet en mayonaise. (van de kaart)

Dikke Lul 3 Bier! (American Pale Ale, 5,6%)
Halve Kip met appelcompote, coleslaw, gepofte bosbeen, friet en mayonaise. (van de kaart)

Aye Aye Captain (Imperial Rum Raisin Milk Stout, 14,5%)
Chocolade fudge brownie met butterscotch-ijs en slagroom. (van de kaart)

Grandpa’s Caffeine Fix (Irish Coffee Imperial Milk Stout, 10,0%)
Tarte tatin appel met vanille-ijs.

Huysgasten!

Kijkersvragen

Bedankt voor de massaal ingestuurde vragen! Dank daarvoor! Uit de vele vragen hebben we er 2 gekozen om te beantwoorden. Er zijn er natuurlijk maar 2 ingestuurd… Dat kan beter!

Komt er een online bieryoga / wijnyoga?

Hier zijn we natuurlijk meteen naar gaan kijken, dit was ook de inspiratie voor die prachtige work-outs iets verderop! Sommigen weten dat we al eens een bieryoga in onze Taphuyzen gedaan hebben, zeker een goed idee dus! Misschien binnenkort! Bij deze dan ook meteen een oproepje, yoga instructeurs / instructrices, meld je!

Is het patat of friet?

Eigenlijk willen we hier geen antwoord op geven maar de vragen waren schaars, dus vooruit! Het oorspronkelijke woord voor patat of friet – meer dan 200 jaar geleden – was patatfriet: waarbij patat het zelfstandig naamwoord was (en aardappel betekende) en friet (van gebakken/gefrituurd) de toevoeging. Kortom, friet, patatfriet, patat… het mag allemaal! Zolang je het maar gewoon friet noemt.

Stuur je vraag in!

Heb je een vraag voor ons? Dit mag echt overal over gaan. Van eten en drinken tot stylingadvies, van vraagstukken over liefde en seks (wie kent de columns in de Break-Out! nog?) tot filosofische raadsels, vraag het ons!

Iets minder zinnig

Aahh… het internet! Die mooie online wereld waar we in tijden als deze volledig kunnen verdwalen. Tot slot hebben we daarom nog wat nutteloze filmpjes vol culinaire tips en de beste work-outs.

Culinaire tips!

De lunchtip uit Man bijt hond; karamelvla met warme kip en smarties. Hmmm…?

Dacht je; “Goh, dat is vreemd…”? Blijkbaar is karamelvla met warme kip niet de enige optie! Vlees met yoghurt en ranja kan ook gewoon…

Voor velen al geen geheim meer, maar voor wie het gemist heeft; de recepten van Vjeze Fur #lekkerfred. Bekijk ze allemaal op Instagram

 

View this post on Instagram

 

Risotto van paddestoeljen

A post shared by Freddy (@vjeze_fur) on

Fit blijven!

Een lekkere retro work-out!

De feel good work-outs van Nathan Rutjes en zoontje Lavezzi! Leuk met de kids, maar eigenlijk ook voor jezelf.

We maken een uitstapje naar wijn! Wat tips om je work-out naar een hoger niveau te tillen! Tipje van ’t Huys; zet het geluid even uit.

Tot volgende week!

Deel dit artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy